28

nedjelja

lipanj

2009

Hrabra Dora

Tribala san za neku petominutnu lutkarsku predstavu na nekoj radionici napravit scenarij. Tibalo je imat dramatskih zapleta i dublju poantu. imala san duboku poantu, ali ne i duboki kraj. Jedno od riješenja je bilo da maćeha igra na osjećaje i da se ka fol baca kroz prozor pa ka slučajno i padne. Moj stručni tim mi je rekao da to nije dobro za djecu. Evo jednog mogućeg kraja...

Dora taman stavlja Pepeljugu u dvd, kad...

-Dora!!! DORAAAAAAAA! Di si Dora, dušo maćehina? Aj, aj diži se, šta si zasila? Tribala si srićo već izvadit domovnicu, rodni list i potvrdu od zubara o valjanosti zubi ako oćeš da te upišen u školu. Onda aj u Keruma kupit kruva, tablete za komarce, litru blatine, i one sa krilcima. Onda aj po uputnicu za u okuliste ako oćeš gledat kako triba a ako očeš više ikad vozit biciklu, aj u vulkanizera da ti napumpa gume. Onda aj u postolara da ti proširi sandale jerbo neman love za nove, i ako to sve stigneš napravit do pet popodne onda aj na rođendan kod maloga Roje, ali kupi malome neki poklon prije.

-Ali draga mećehice, ja to neću sve stić napravit do pet i nemam novaca za poklon malome Roji i plus nemam šta ni obuć.

-A šta da ti kažen? Pomoć će ti dobra vila hihihi. Eto, tako ti je i ova tvoja Pepeljuga dobro prošla u životu jer je bila vridna i puno je radila, znaš.

Dora uviđa da neće stić sve napravit do pet i pokušava odmah dozvat vilu. Prvo se oblači u iskidanu robu, ka i pepeljuga. Čeka dobru vilu. Vila se ne pojavljuje. Onda Dora malo ka pusti suzu i pokoji cijuk, glumi da plače, ka i pepeljuga. Vila se opet ne pojavljuje. Pa malo i zareve. Ništa! Dora počme plakat zapravo, ali od vile još uvijek ni traga ni glasa.
Dora shvaća da od Vile neće bit ništa ako sama nešto ne poduzme. I tup!!

-Ala, jebate, šta se zasvitlilo. Koja gužva isprid Keruma. Doša je Kerum osobno i dijeli milost svakome ko priđe blagajni!

-Mala, stoj doma. Dosta si radila za danas! Iden ja u butigu ovi put, a ti Roji odnesi ovih 10 deka frankove kave šta kruže već 15 godina po susidstvu!

Tako se Dora riješila maćehe i otišla na rođendan te je čitavu večer plesala sa malim Rojem.

Koja je panta priče? i jel van se sviđa kraj?

<< Arhiva >>